Receptes

Tocinets de cel

Tocinets de cel

Ingredients

Rovells 6
Sucre 160 g
Aigua 60 g
Vainilla (opcional)
Glucosa per untar els motlles

Una bona opció si t’han sobrat rovells d’ou és fer uns tocinets de cel. Són molt fàcils de fer i són les postres típiques que mengen els intolerants a la lactosa i també en poden menjar els celíacs.

Amb aquestes mesures surten uns 40 tocinets com els de la foto.

  1. Primer de tot unta amb el dit els motlles amb una mica de glucosa líquida (si no en tens o no saps on trobar-ne, també pots provar amb una miqueta de mel).
  2. Posa l’aigua i el sucre en un cassó, deixa que bulli sense remanar (ha d’arribar a uns 109ºC, d’això se’n diu sucre cuit)
  3. En un bol posa els rovells i la polpa de vainilla, remena-ho una mica amb un batador, sense fer escuma, ja que sinó els rovells quallen.
  4. Quan el l’aigua i el sucre estigui a punt aboca-ho als rovells a través de la paret del bol, mentre ho remenes.
  5. Omple els motlles fins dalt (jo he utilitzat motlles de bombons de silicona) i col·loca’ls en una vaporera amb aigua bullint durant uns 8-9 minuts (dependrà del mida del motlle). A la tapa de la vaporera posa-hi un drap net per tal que absorbeixi el vapor i no caiguin gotes d’aigua sobre els tocinets.
  6. Quan ja estiguin fets, treu el motlle de la vaporera i deixa’ls refredar una mica. Amb el dit apreta una mica les vores de cada tocinet (de manera que surti una mica de glucosa), gira el motlle damunt una safata amb un cop sec.

Ja tens la rebosteria feta! I molt més barata, que els tocinets a la pastisseria els fan pagar a preu de d’or!

 

Sense comentaris

Deixa una resposta