Blog

Mongetes de la neu

Mongetes de la neu

Ara ja fa quasibé 6 mesos del #gastrothermalia i encara no havia torbat temps de coure les mongetes de la neu que ens van oferir els comerciants i col·laboradors de la trobada blocaire de Caldes de Montbui.

Les mongetes de la neu són una varietat de mongetes que ha recuperat l’Associació Agroecològica de Gallecs. Aquesta associació es dedica a recuperar el cultiu de Gallecs (una zona rural del Vallés Oriental) fent agrigultura ecològica, el seu objectiu és fomentar la biodiversitat, potenciar els productes de proximitat i les varietats locals.

La descriuen com que és de mata alta. Les llavors de color blanc. Petita, allargada i una mica arronyonada. De gust intens, textura cremosa i ràpida cocció. De cultiu primarenc (entre abril i juliol).

I la veritat és que es couen molt ràpid! I és molt cremosa i de pellofa fina que no molesta a la boca. Jo n’he fet una amanida de mongetes fàcil, ràpida i bona, ideal per portar de tupper a la feina. Les mongetes de la neu són un bon descobriment!!

I com diuen la gent de Gallecs “Amb un bon plat de llegum el dia té llum!” (m’encanta!)

Sense comentaris

Deixa una resposta