Receptes

Melmelada de maduixa

Melmelada de maduixa

Ingredients

Maduixes 500 g
Sucre 400 g
Suc de llimona 70 g

És temps de maduixes i ara que són ben bones i baratetes s’ha d’aprofitar fent una melmelada de maduixa que em durarà uns 6 mesos i que la utilitzaré per complementar pastissos o bé per menjar-me-la sobre una torrada amb mantega… mmm.

  1. Vés al mercat i compra maduixes que estiguin al punt (maduretes que no passades!). També esterilitza uns pots de conserva i les tapes: fent bullir tapes i pots en una olla ben gran durant uns 15 min. Al cul de l’olla posa-hi un drap o similar perquè quan els pots facin xup-xup no es trenquin. Posa’ls sobre un drap net perquè s’eixuguin i si cal els acabes d’eixugar tu mateix.
  2. Renta-les, eixuga les maduixes i talla-les a trossos petitons. Si vols una melmelada molt fina, passa-les pel túrimix, jo ho he fet així perquè l’utilitzaré en pastissos bàsicament.
  3. Posa les maduixes i el sucre en una olla a foc baix i vés remanant.
  4. Quan el sucre s’hagi integrat amb el suc de les maduixes, o sigui que ja no es vegi blanc (d’aquest procés se’n diu osmossis) ja pots apujar al foc.
  5. Començarà a bullir i a fer una escuma rosa. Deixa que bulli tot remanant fins que l’escuma rosa hagi desaparegut completament.
  6. Si tens termòmetre de cuina comprova que arriba a 102ºC durant un minut.
  7. Aboca-hi el suc de llimona i fes-ho bullir uns 20 segons més.
  8. Ara omple els pots amb compte de no cremar-te. Els has d’omplir fins que quedi un dit o una mica menys, per tal que faci el buit correctament. Tapa’ls bé amb la seva tapa i esterilitza’ls de nou al bany maria com has fet abans. Només que ara has de posar els pots en posició vertical, que l’aigua els cobreixi un parell de dits i han de bullir 20 minuts.
  9. Deixa refredar una mica l’aigua abans de treure’ls perquè no et cremis i no estallin amb el canvi brusc de temperatura. Una vegada trets de l’aigua han de reposar un mín de 12h.

El buit s’haurà fet correctament si la tapa ha quedat una mica còncava i si quan l’obres fa “plup”. Els pots conservar mesos.

 

Preparació

15 min

Cocció

20 min

Sense comentaris

Deixa una resposta