Receptes

Llonguet

Llonguet

Ingredients

Farina de mitja força (220 w) 500 g
Aigua freda 275 g
Massa mare 50 g
Sal 10 g
Llevat fresc / o sec 15 g / 6 g
Millorant natural (opcional) 7 g

El llonguet és un panet típicament català (està inclòs a la gastroteca de la Generalitat), que des de fa uns anys s’està recuperant. És un panet entrenyable, ja sigui per la història que té (és el pa que donàven als nostres avis durant la guerra) o pel seu nom. Té la mida perfecta per fer un entrepanet.

Primer de tot prepara tots els ingredients (menys la llevadura si és fresca, que es posarà uns minuts abans d’acabar l’amassat), pesa’ls i amassa’ls, a o amb el robot. Sempre és millor deixar una mica d’aigua i afegir-la a poc a poc a mig amassat. Comprova si l’amassat ja està llest d’aquesta manera.

Posa la massa en un bol una mica enfarinat i tapat amb film. Ara la massa ha de reposar durant una hora aprox, en un lloc calentó, humit i sense corrents d’aire, el millor lloc és el forn.

Una vegada fet el repòs en bloc anterior forma una barra, ben apretada i talla trossos d’un parell de dits. Mira com ho fa aquest professional, tot i que ell té molta quanitat de massa:


Col·loca les porcions sobre un paper sulforitzat enfarinat i deixa-les fermentar una horeta o fins que hagin aumentat un terç del seu volum. Recorda que la fermentació ha de ser en un lloc calent (que no superi els 28ºC, humit i sense corrents d’aire).

Fermentació llonguets

Fermentació llonguets

Mentre fermenten escalfa el forn a 220ºC.

Una vegada fermentats fes-los-hi un tall al mig de punta a punta i posa’ls dins el forn druant uns 20 min. Aquests panets es couen sense vapor, per això queden blanquinosos.

Diexa’ls refredar abans de menjar-los o congelar-los!

Racions

15

Preparació

3 hr

Cocció

20 min

Sense comentaris

Deixa una resposta