Receptes

Almívar per garrapinyades

Almívar per garrapinyades

Mètode 1

Aigua 175 g
Sucre blanc 500 g
Sucre invertit 75 g

Mètode 2

Aigua 90 g
Sucre blanc 120 g
Mel 13 g

Una altra manera de fer garrapinyades és amb almívar. A diferència de les garrapinyades que es fan a la paella, aquestes es fan al forn. És un altre mètode que té un gust més suau i un caramel més fi. El pots fer servir per a qualsevol fruit sec.

Pots utilitzar els qualsevol dels dos mètodes. Només es diferencien en les quantitats i un porta mel en comptes de sucre invertit (que potser no és habitual tenir-ne a casa). La mel és el sucre invertit que trobem a la natura, la diferència és que la mel té sabor. El segon mètode queda molt bé amb anacards, cacauets, etc.

  • Posa tots els ingredients a bullir.
  • Quan hagi arrencat el bull banya els fruits secs amb aquest almívar.
  • Posa’ls sobre una safata de forn amb paper sulforitzat o un silpat.
  • Cou-los amb el forn previament escalfat a 150 ºC durant uns 12 min. Remena’ls de tant en tant perquè caramel·litzin de totes bandes.
  • De seguida que surtin del forn separals amb una forquilla perqué sinó  quan es refredin quedaran enganxats els uns amb els altres.

Quan ja està fred del tot pots triturar-ho fins que quedi una pasta untosa, i tindràs praliné, que pots utilitzar per barrejar-lo amb xocolata, fer rellenos de bombons, etc!

Preparació

10 min

Cocció

12 min

Sense comentaris

Deixa una resposta