Receptes

Flam d’ou

Flam d’ou

Pel flam

Llet sencera (si és fresca millor) 450 g (o 500 g si no hi vols posar nata)
Nata líquida de muntar 50 g
Sucre 150 g
Ous 4
Rovells d'ou 2
Pell de llimona 1/2
Canyella 1/2 branca

Caramel

Sucre 100 g

Quan vas a un restaurant, el flam d’ou és una aposta quasi sempre segura, i a mi m’encanta! És una aposta segura perquè segurament és casolà, ja que porta ingredients bàsics i és molt senzill de fer, i has de ser molt patata perquè et surti malament. Un altre tema que em treu de polleguera és que te’l serveixin amb nata d’spray o fins i tot succedanis vegetals que no s’assemblen de res a la nata, amb lo senzill que és muntar nata… és una cosa que no entenc.

  1. Primer de tot prepara els motlles, poden ser de vidre, d’alumini, de silicona… l’única condició és que aguantin la humitat, ja que es couran al bany maria.
  2. Prepara el caramel, sempre pots comprar-lo líquid (però no té res a veure). Cobreix el cul d’un cassó o paella amb el sucre (no hi pot haver garie gruix). Posa el foc alt i quan el sucre es vagi desfent, abaixa’l. No ho remenis amb la cullera fins que el sucre estigui desfet. Ha de quedar de color caramel.
  3. Aboca el caramel a dins els motlles. Quan es refredi quedarà dur, però no et preocupis, que amb el bany maria es tornarà a desfer.
  4. Posa la llet, la nata i el sucre a escalfar, amb la pell de llimona (evita posar-hi la part blanca) i mitja branca de canyella.
  5. Quan comenci a bullir ho apartes del foc i ho tapes uns 10 min perquè infusioni, així agafarà gust de canyella i llimona.
  6. En un bol a part bat els ous i els rovells.
  7. Aboca la llet infusionada als ous mentre la passes per un colador perquè no hi vagin a parar la canyella i la llimona.
  8. Omple les flameres.
  9. Posa el forn a uns 170ºC, prepara una safata una mica fonda on hi càpiguen totes les flameres i posa-hi un o dos dits d’aigua calenta.
  10. Deixa-ho coure a dins el forn uns 30 – 40 min (depenent de la mida dels flams). Si els punxes ha de sortir el ganivet net.

Deixa’ls refredar.

Per desmotllar-los passa un ganivet pel voltant i tomba’ls sobre un plat. I si hi poses nata que sigui de qualitat, per favor!

A mi m’agrada que el flam d’ou tingui bombolletes. Si no t’agrada pots passar tota la mescla pel colador i coura’ls a una temperatura més baixa durant més estona.

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta