Garrapinyades

Garrapinyades

100%

Servings

8

Prep

3 min

Cook

15 min

Vote

Ingredients

  • 250 g ‏Ametlles crues
  • 250 g ‏Sucre
  • 3/4 de got ‏Aigua
  • 1 raig ‏suc de llimona
  • ‏Mantega per untar

Les garrapinyades són l’especialitat de la meva mare, li queden molt bones! Segurament les compres a les fires… doncs sàpigues que és molt fàcil fer-les només necessites 3 ingredients. A més a més aquestes queden brillants com caramelets.

Posa les ametlles, el sucre i l’aigua en una pella vella, si tens una paella o cassó de coure molt millor. Encén el foc una mica alt i deixa que s’evapori tota l’aigua.

Quan s’hagi evaporat l’aigua i el sucre comenci a bullir (sentiràs que les ametlles espeteguen) treu la paella del foc i barreja amb una cullera de fusta fins que les ametlles es separin del sucre i aquest quedi blanquinós.

Torna a posar la paella a foc mig, el sucre s’anirà desfent i tornant brillant (es torna caramel), remena-ho perquè totes les ametlles agafin una capa de caramel brillant.

Unta el marbre de la cuina, o una superficie metàl·lica amb mantega i escampa-hi les garrapinyades. Intenta que quedin separades les unes amb les altres. Tira-hi un raig de suc de llimona per sobre.

VIGILA!! El caramel crema molt molt i molt. Vés amb compte de no tocar-lo amb les mans quan sigui calent, perquè et queda enganxat i no te’l pots treure i de mentres va cremant…

Com netejar la paella? Fes-hi bullir una mica d’aigua i quan estigui ben calenta rasca la paella amb la mateixa cullera de fusta que has utilitzat i llença l’aigua.

Com guardar-les? En un pot hermètic aguanten molt temps.

Pots garrapinyar qualsvol tipus de fruit sec: avellanes, nous, pinyons, cacauets, pipes, nous de macadàmia…

100 0 100 2

2 Comments

  1. m’agrada la manera que tens d’explicar les teves receptes

    gracies

Leave a Reply