Receptes

Massa mare líquida

Massa mare líquida

Ingredients

Farina (del tipus que vulguis) 250 g
Aigua 50 g
Sal 5 g
Llevat sec 4 granets (molt i molt poc) -0,25g
Millorant natural, si vols 2 g

Aquesta massa mare líquida, la pots fer amb llevat o sense. Si la fas amb llevat el dia següent de començar-la ja la podràs utlitzar, ja que ja tindrà bombolletes (fermentarà), en canvi si la fas sense llevadura et trigarà uns dies més.

Posa tots els ingredients en un recipient hermètic, ja ho he fet amb tupper, i barreja’ls ben barrejats. De llevat n’hi has de posar molt poc, ja que la formula original és d’un gram per kg de farina. O sigui que li has de posar uns quants granets (en el cas que sigui llevat sec), i si no n’hi vols posar no passa res, només que potser tardarà algun dia més a fermentar.

Tapa el recipient i:

  • – posa’l a la nevera: et permetrà fer els refrescos cada dos dies, o bé,
  • – deixa’l sobre el marbre de la cuina, veuràs com creix, però hauràs de fer el refresc cada dia. * Et recomano que a l’estiu la deixis a la nevera.

I et preguntaràs, què és el refresc? Doncs només és donar-li de menjar: farina i aigua. Jo hi poso una o dues cullerades soperes de farina i 3 d’aigua de l’aixeta.

Hi ha gent que a cada refresc llença una mica de massa mare, ja que si no fas pa molt sovint allò creix, creix i creix. Però no cal desaprofita-la, ja que es pot fer un pa per utilitzar tot aquest sobrant de massa mare que aviat us explicaré!

Si vols coneixer més detalls sobre la massa mare segueix aquest link.

Preparació

5 min

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta