Motlle kamut llavors

Motlle de Kamut amb llavors

100%

Cook

35 min

Vote

Ingredients

 • 250 g ‏Farina de Kamut
 • 75 g ‏Aigua
 • 75 g ‏Llet
 • 50 g ‏Massa mare de Kamut (Opcional)
 • 12 g ‏Sucre
 • 25 g ‏Mantega
 • 5 g ‏Sal
 • 5 g ‏Llevat fresc
 • 40 g ‏Llavors (sèsam, rossella, avena, pipes, etc)

El kamut és el nom que els egipcis donaven a la varietat de blat trigo khorasan, dels primers blats que es tenen constància. Aquest pa de motlle de kamut amb llavors té un color groguenc (característica del Kamut), i és especialment ric en proteïnes i minerals. Ah! El Kamut, és una marca registrada, i sempre és ecològic, d’aquí el seu preu.

Aquesta quantitat és per un motlle petitó, d’uns 20 cm.

 1. Amassa tots els ingredients excepte la mantega i les llavors, si fa calor, l’aigua i la llet posa-la ben freda perquè no comenci a fermentar mentres amasses. La farina de Kamut s’amassa molt més ràpid que la normal.
 2. Quan la massa ja no s’enganxi al bol, afegeix la mantega a trossets petits fins que s’absorveixi tota i quedi una massa uniforma i elàstica.
 3. Afegeix les llavors i amassa uns segons perquè quedin ben repartides. El millor és amassar amb una amassadora, fins que la superfície de la massa sigui llisa i homogènia. Sinó en tens et tocarà fer-ho a mà, fent petits reposos.
 4. Quan estigui amassat deixa-la reposar dins un bol untat amb oli durant una hora aproximadament o fins que augmenti de volum (quasi bé l’ha de doblar).
 5. Espolvoreja farina sobre la superfície de la cuina i aboca-hi a sobre la massa.
 6. Aplasta una mica la massa i enrotlla-la sobre si mateixa fent una mica de pressió i amagant les puntes. Vigila que no et quedi molt llarga! Ha de tenir la mida del motlle.
 7. Posa-la dins el motlle untat amb oli o mantega. Si hi vols posar més llavors per sobre, mulla la superfície amb un pinzell amb aigua i tira-hi les llavors.
 8. Deixa fermentar en un lloc càlid i humit tapat amb un drap o film fins que quasi doble el volum (unes dues hores).
 9. Posa’l dins al forn pre-escalfat a 220ºC durant 30 min. Passat aquest temps, treu el pa de dins el motlle i col·loca’l sobre la reixa del forn uns 5 min més perquè agafi color de tot arreu.
 10. Deixa’l refredar sobre una reixa.

El menjaràs sol, sense acompanyaments, perquè està boníssim.

 

 

 

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply