Farcellets botifarra dolça

Farcellets de botifarra dolça

100%

Servings

6

Prep

15 min

Cook

20 min

Vote

Ingredients

  • 1 u ‏Botifarra dolça
  • 1 u ‏Poma
  • unes fulles ‏Pasta Philo o Brick
  • ‏Cordill de cotó (apte per la cuina)

Aquests farcellets de botifarra dolça i poma els he fet gràcies a la gentilesa que va tenir el Gremi de Carnissers de les comarques Gironines que ens van regalar vàries mostres de botifarra dolça el passat #Gitour2016 – Trobada de Gastroblocaires. Tot i que visc a Girona i coneixia la botifarra dolça, mai n’havia utilitzat a cap recepta. Després de donar-hi vàries voltes he optat en fer uns farcellets de pasta philo i amb compota de poma, com a aperitiu.

Primer de tot cou la botifarra dolça a la paella, amb una miqueta d’aigua. Quan es refredi talla-la a rodantxes d’un dit de gruix.

Prepara una compota de poma senzilla, sense sucre. Pela una poma i talla-la a trossos, posa-la dins un cassó amb una miqueta d’aigua i un raig de suc de llimona i deixa-la que s’estovi. Un cop estovada passa-la pel minipimer.

Talla la pasta philo o bric a quadres (d’uns 15 cm) posa-hi una mica de compota de poma al centre i un trosset de botifarra dolça a sobre. *Si utilitzes pasta philo, has t’utilitzar 3 o 4 quadradets per un farcellet. Agafa els 4 extrems del quadrat i lliga’ls amb un cordill, de manera que quedi forma de farcell.

Posa els farcellets damunt una safata de forn untada amb oli i enforna’ls durant 10-15min a 200ºC. Si vols que quedin més daurats i brillants pinta la pasta amb mantega o oli.

Amb una espàtula treue’ls amb compte de la safata del forn perquè no s’hi quedi el cul enganxat, i col·loca’ls sobre el plat on els serviràs.

Els farcellets de botifarra dolça són un aperitiu original que sorprendrà a la gent que no conegui aquest producte.

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply