Receptes

Cucurutxo

Cucurutxo

Ingredients

Mantega 50 g
Sucre 100 g
Ou 1
Aigua calenta 175 ml
Farina 175 g
Escència de vainilla 1 culleradeta

Per acompanyar el gelat què millor que un cucurutxo? Per fer la galeta de “barquillo” diria que quasi bé és imprecindible una màquina tipus gofrera (també ho pots probar amb una planxa de fer biquinis, llisa). Resulta que, extranyament, el meu xicot té una màquina de fer galeta de gelat, des de fa anys que n’hi havia estrenat… misteris de la vida. Doncs avui m’he enfilat a una escala i l’he tret del fons de l’armari dels trastos per estrenar-la i aquest n’ha sigut el resultat!

Fon la mantega al microones.

Barreja tots els ingredients amb el batador i per últim afageix-hi la farina tamisada. Deixa reposar la massa uns 20 min aprox. (també la pots fer d’un dia per l’altre i guardar-la nevera o bé congelar-la).

Unta una mica la màquina amb mantega i quan sigui ben calenta posa-hi una cullerada sopera al centre. Tanca-la, apentant fort perquè tota la massa s’escampi i espera a que sigui dauradeta.

Treu-la i ràpidament dóna-li forma de cucurutxo quan encara sigui calenta (Ojo que crema!). En aquest cas amb la màquina venia un estri amb forma de con, sinó fes servir qualsevol altra cosa que tingui forma cònica.

També pots fer tulipes, amb un bol del revés o deixar les galetes planes per fer un sàndwich i posar-hi un tall de gelat al mig.

 

 

 

Racions

7

Preparació

5 min

Cocció

1 hr

Sense comentaris

Deixa una resposta