Pa de llet

Pa de llet

100%

Servings

12

Prep

30 min

Cook

15 min

Vote

Ingredients

  • 500 g ‏Farina de força
  • 250 g ‏Llet
  • 25 g / 15 g ‏Llevat fresc / llevat sec
  • 1 ‏Ou
  • 70 g ‏Mantega
  • 40 g ‏Sucre
  • 2 cullerades ‏Mel
  • 7 g ‏Sal

Tarda grisa de dissabte, agafo i me’n vaig a Moià amb la Sanda que fa temps que vol que l’ensenyi com es fa el pa. Farem pa de llet, ja que aquest plan m’ha pillat per sorpresa i aquesta recepta és bastant senzilla. Nosaltres hi hem posat menys sal i ha quedat una mica “soso de sal”, ja que hem fet les quanitats a ull, però en aquesta recepta ja hi ha la quantitat de sal correcte.

Aquesta vegada hem amassat a mà…

Posa la farina i  el llevat (nosaltres n’hem utilitzat de sec) en un bol gran i fes-hi un forat al mig en forma de volcà. Al forat posa-hi l’ou, la llet, el sucre, la mel i la sal i comença a barrejar-ho amb una rasqueta o cullera.

Quan els ingredients ja estiguin integrats a la massa, utilitza una mà per barrejar-ho (amb l’altre mà aguanta el bol). També pots treure la massa del vol i amassa-la com en aquest vídeo, i així et desestresses una mica. De tant en tant anem comprovant l’amassat d’aquesta manera. Si vas a la idea tardaràs uns 10-45 min…

Quan per fi ja estigui amassat forma una bola i deixa-la reposar dins d’un bol enfarinat o lleugerament engrassat amb una mica d’oli, tapat amb film. Ha de doblar el seu volum més o menys (2 hores aproximadament depenent de la temperatura ambient), si estàs per sota de 25 graus t’aconsello que utilitzis la teva pròpia càmara de fermentació (sí, a casa en tens una i no ho saps).

Ja ha crescut de volum? Doncs escalfa el forn a uns 180ªC amb la safata dins. Divideix la massa en tantes parts iguals com panets vulguis fer. Nosaltres l’hem dividit en unes 12 porcions. Ara creativitat al poder! Fes les formes que vulguis, però abans desgasifica una mica la massa apretant-la lleugerament amb els dits. Et deixo l‘enllaç a un vídeo sobre com ho pots fer.

Una vegada formats posa’ls sobre l’assafata del forn calenta (amb un paper de forn) i pinta’ls amb una mica de llet o ou batut (perquè quedin brillants).

Enforna els panets durant uns 10-15 min, fins que quedin una mica dauradets per sobre i hagin crescut considerablament. Treue’ls i deixa’ls refredar sobre una reixa.

Menjate’ls de seguida que puguis, perquè a mesura que passen les hores es van assecant. Sinó també els pots congelar.

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply