Receptes

Tarta de poma

Tarta de poma

Ingredients

Pasta de full rectangular 2
Pomes 4 - 5
Crema pastissera 750 g
ou batut
Gelatina (opcional)

Ingredients

Pots fer tu mateix la pasta de full per elaborar aquesta tarta de poma, però jo normalment opto per les congelades o refrigerades, que t’estalvien molta estona i són prou bones. Aquesta és de la Sirena, n’hi vénen dues i són rectangulars, les pots fer de la mida que vulguis, jo les vaig tallar per la meitat.

Fes la crema pastissera d’aquesta manera.

Posa la pasta de full sobre un paper de forn i pinta-la amb au batut amb una mica de sal (només és perquè agafi color daurat).

Amb una màniga pastissera, posa la crema sobre la pasta de full, fent tires a lo llarg, per exemple.

Posa a escalfar el forn a uns 180ºC aprox.

Pela i treu els cors de les pomes. Perquè no es tornin negres les pots posar dins d’aigua amb suc de llimona. Un cop pelades talla-les per la meitat (de cua a cul) i fes-ne làmines primes (tallant horitzontalment, queden les làmines més iguals).

Col·loca les làmines de poma sobre la crema: sobreposa-les una mica entre elles perquè quan s’enforna s’encongeixen bastant.

I cap dins el forn uns 25 minuts. Posa el ventilador del forn si en tens!

Quan les treguis del forn deixa-les refredar.

Jo compro uns sobrets del Lidl que és una mena de gelatina brillant per posar sobre la fruita (queda més maco i la fruita crua es conserva millor). També pots preparar gelatina neutra, de poma o pintar-la amb melmelada de poma, però sempre quan la tarta s’hagi refredat.

Racions

8

Preparació

20 min

Cocció

25 min

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta