Receptes

Pells de cítrics confitades

Pells de cítrics confitades

Ingredients

Taronges o llimones 4
Suc de les taronges o llimones 120 g
Aigua 280 g
Sucre El pes de les pells

La fruita confitada no m’agradava, fins que vaig provar fruita confitada de qualitat, concretament pells de cítrics confitades. Per decorar són ideals però també ho són per donar sabor a qualsevol elaboració dolça, ja que com que estan confitades, es conserven durant mooolt de temps. Això sí! Aviso, és laboriós!

Només una puntualització, quan digui llimones em refereixo a llimones o taronges.

  1. Primer de tot talla les llimones per la meitat i esprem el suc i reserva’l.
  2. Treu la polpa que queda a les pells, sense treure massa pell blanca. Amb la punta d’un ganivet va molt bé.
  3. Posa les pells en remull durant unes 24h. Com que floten hi hauràs de posar un pes a sobre, com un plat, què quedin cobertes d’aigua.
  4. El dia següent talla les pells a tires amb un gruix de max 5 mm.
  5. Escalda-les: posa-les amb aigua freda dins d’una olla i quan arranqui el bull les escorres i a ser possible les submergeixes en aigua i gel, perquè no perdin el color. Fes dos escaldats més.
  6. Pesa les pells, escorregudes i seques (les pots posar uns minuts sobre un drap). Pesa el mateix pes de les pells de sucre i de líquid (el suc de llimona i l’aigua). Per exemple: si les pells pesen 400g, hauràs de posar 400g de sucre i 400g de líquid (150 g de suc i 250 g d’aigua).
  7. Posa el sucre i el líquid a una olla al foc i quan arribi a 110ºC hi tires les pells. Cronometre 30 min. Deixa-ho refredar (unes 3 hores).
  8. Torna-ho a fer bullir 30 min i ho tornes a deixar refredar. Repeteix-ho un altre cop. En total són 3 bullides amb l’almívar.

Per conservar-les tens dues opcions:

  • Seques: les col·loques sobre una reixa i les deixes en un lloc calent (per exemple al costat del radiador) 2 o 3 dies. O les poses dins al forn sobre la reixa durant unes 4 hores a 50-60ºC.
  • En almívar. Si t’ha quedat força suc (almívar) de la cocció, posa les pells dins un pot net amb l’almívar que cobreixi les pells fins dalt, tanca el pot amb la tapa ben fort, i fes-li el bany maria durant uns 20 min. (fas el buit).

Jo vaig fer meitat seques i meitat en almívar, i les he utilitzat per decorar aquest cake de llimona boníssim.

 

 

 

 

Sense comentaris

Deixa una resposta