Receptes

Llengües de gat

Llengües de gat

Ingredients

Mantega 125 g
Sucre llustre o glas 100 g
Ametlla mòlta 25 g
Sucre llustre o glas 25 g
Clares d'ou 3 u
Farina 165 g
Beina vainilla (opcional) 1 u
Xocolata negra 150 g

Columbia Heights Per què les galetes buy provigil online australia llengües de gat es diuen així? Potser per la forma? Per la textura segur que no serà! Ho he estat buscant, i no ho he aconseguit trobar; el què si que he descobert és que el seu nom oficial és biscotto savoiardo i les van inventar els italians (ducat de Savoia) arran d’una visita del rei de França al s.XV. Tot i així, si algú coneix perquè es diuen llengües de gat que m’ho faci saber!

Deixa la mantega fora de la nevera una hora o dues hores abans de començar per tal que es quedi tova (això es diu textura pomada).

Bat la mantega pomada i 100g del sucre llustre o glass en un bol, ho pots fer a mà amb una cullera o amb el robot de cuina. Tamisa (passar-les per un col·lador fi) les ametlles mòltes i els altres 25g de sucre sobre la mantega i barreja-ho bé. Separa les clares dels rovells, només necessites les clares o sigui que els rovells ja els pots guardar a la nevera, i afegeix-les d’una en una a la barreja i vés-la remanant. Per últim, posa-hi la vainilla* si vols i tamisa la farina, remena fins que quedi una massa fina.

Ara deixa reposar la barreja tapada amb film duran 20 min aprox. en un lloc fresquet. Engega el forn a 190ºC, amb ventilador, sinó el forn no en té posa’l a 210ºC. Prepara un parell o tres de safates amb paper sulforitzat.

Posa la barreja dins una màniga pastissera talla-hi la punta (1 cm aprox) amb unes tisores i fes tires allargades de 7-8 cm, deixa una separació entre tires de 2 dits, sinó s’enganxaran.

Posa-les al forn durant 6-7 min o fins que estiguin una mica daurades de les vores. T’aconsello que coguis les safates d’una en una. Una vegada fora del forn posa-les sobre una reixa perquè es refredin.

Les pots deixar així o banyar-les amb xocolata (que estan super bones): fon la xocolata al microones o bany maria. Una vegada fosa, posa-la en un recipient més estret, com un got, i suca les llengües de gat per un extrem. Deixa-les sobre un paper sulforitzat fins que es refredi i la xocolata quedi dura. Guarda-les dins un recipient tancat.

També les pots banyar amb xocolata blanca, amb llet, posar-hi trossets de fruits secs, etc.

Aquesta és una recepta que he tret del meu últim regal de sant: el llibre Postres de Michel Roux.

*Obra la beina de vainilla a lo llarg i amb el gavinet rasca l’interior per treure les llavors, que és el que s’utilitza. També venen potets amb aquestes llavors o sucre amb aroma de vainilla (en aquest cas només posa-hi un sobre i resta el pes del total del sucre.

 

Racions

8

Preparació

1 hr

Cocció

6 min

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta