Receptes

Llengües de gat

Llengües de gat

Ingredients

Mantega 125 g
Sucre llustre o glas 100 g
Ametlla mòlta 25 g
Sucre llustre o glas 25 g
Clares d'ou 3 u
Farina 165 g
Beina vainilla (opcional) 1 u
Xocolata negra 150 g

Per què les galetes llengües de gat es diuen així? Potser per la forma? Per la textura segur que no serà! Ho he estat buscant, i no ho he aconseguit trobar; el què si que he descobert és que el seu nom oficial és biscotto savoiardo i les van inventar els italians (ducat de Savoia) arran d’una visita del rei de França al s.XV. Tot i així, si algú coneix perquè es diuen llengües de gat que m’ho faci saber!

Deixa la mantega fora de la nevera una hora o dues hores abans de començar per tal que es quedi tova (això es diu textura pomada).

Bat la mantega pomada i 100g del sucre llustre o glass en un bol, ho pots fer a mà amb una cullera o amb el robot de cuina. Tamisa (passar-les per un col·lador fi) les ametlles mòltes i els altres 25g de sucre sobre la mantega i barreja-ho bé. Separa les clares dels rovells, només necessites les clares o sigui que els rovells ja els pots guardar a la nevera, i afegeix-les d’una en una a la barreja i vés-la remanant. Per últim, posa-hi la vainilla* si vols i tamisa la farina, remena fins que quedi una massa fina.

Ara deixa reposar la barreja tapada amb film duran 20 min aprox. en un lloc fresquet. Engega el forn a 190ºC, amb ventilador, sinó el forn no en té posa’l a 210ºC. Prepara un parell o tres de safates amb paper sulforitzat.

Posa la barreja dins una màniga pastissera talla-hi la punta (1 cm aprox) amb unes tisores i fes tires allargades de 7-8 cm, deixa una separació entre tires de 2 dits, sinó s’enganxaran.

Posa-les al forn durant 6-7 min o fins que estiguin una mica daurades de les vores. T’aconsello que coguis les safates d’una en una. Una vegada fora del forn posa-les sobre una reixa perquè es refredin.

Les pots deixar així o banyar-les amb xocolata (que estan super bones): fon la xocolata al microones o bany maria. Una vegada fosa, posa-la en un recipient més estret, com un got, i suca les llengües de gat per un extrem. Deixa-les sobre un paper sulforitzat fins que es refredi i la xocolata quedi dura. Guarda-les dins un recipient tancat.

També les pots banyar amb xocolata blanca, amb llet, posar-hi trossets de fruits secs, etc.

Aquesta és una recepta que he tret del meu últim regal de sant: el llibre Postres de Michel Roux.

*Obra la beina de vainilla a lo llarg i amb el gavinet rasca l’interior per treure les llavors, que és el que s’utilitza. També venen potets amb aquestes llavors o sucre amb aroma de vainilla (en aquest cas només posa-hi un sobre i resta el pes del total del sucre.

 

Racions

8

Preparació

1 hr

Cocció

6 min

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta