Receptes

Coca de vidre

Coca de vidre

Ingredients

Massa de pa 100 g
Aigua calenta 1 got
Oli de girasol
Sucre 2 - 3 cullerades
Anís del Mono

Una bona coca de vidre ha de dixar traspassar la llum, o sigui que ha de ser prima com el paper de fumar. També ha de ser brillant i tenir un lleuger gust d’anís (m’encanta l’anís). Es pot fer amb molts tipus de massa, si fas qualsevol tipus de pa, separa uns pessics de massa per fer una coca de vidre.  Aquí utilitzo els ingredients per fer un pa que jo faig normalment.

Primer de tot amassar la farina,  el llevat sec (si és fresc s’ha de posar al final de l’amassat), la sal, l’oli i l’aigua ben freda (és millor anar-la tirant a poc a poc). Si teniu robot t’estalvies feina, sinó a fer braços! Potser per fer-ho amb el robot és poca quantitat.

Una vegada tinguis la massa ben fina i integrada divideix-la en porcions d’uns 50 g i deixa-la reposar una mitja hora a temperatura ambient, sobre una superficie enferinada. Tapa-la amb un tros de film perquè no s’asequi. Aprofita per encendre el forn a 230 o 240 ºC!

Una vegada reposada agafa el corró i sobre una superfície enfarinada estira-la tant com puguis fins que quedi ben fina. Pots esperar-te 10 minuts i tornar-hi a passar el corró (deixant-la reposar estonetes curtes es relaxa i es pot estirar més).
Posa les coques sobre l’assafata del forn amb un paper de forn, si pot ser calenta, i pinta-les amb oli d’oliva i tira-hi sucre per demunt… i cap al forn uns 12 min o fins que estiguin ben torradetes i el sucre es comenci a fondre (si el teu forn té opció de ventilador anirà més ràpid).

Acabades de sortir del forn tira-hi un bon raig d’anís!

Ja em diràs si t’han agradat!

Racions

4

Preparació

20 min

Cocció

12 min

Sense comentaris

Deixa una resposta