Receptes

Bolets de merenga

Bolets de merenga

Ingredients

Clares d'ou 4
Sucre 130 g (aprox)

A varis blogs he vist aquests bolets de merenga per decorar el tronc de Nadal i m’han encantat! Així que els he volgut copiar. Aquestes figures una vegada cuites poden durar fins a un mes dins un recipent hermètic, així que es poden fer bastant abans (sort! perquè han d’estar un min de dues hores al forn!) i utilitzar-los per diferents decoracions. El merenga és un merenga suís, que consisteix en escalfar les clares amb el sucre al bany maria, necessitaràs un termòmetre de cuina

Separa les clares dels rovells, només necessites les clares, és molt important que no hi caigui ni una mica de rovell. Posa-les dins el mateix bol que utilitzaràs per muntar-les, ha de ser un bol que resisteixi la calor del bany maria.

Posa un cassó al foc amb un dit d’aigua i col·loca el bol de les clares el damunt (el bol no pot tocar l’aigua, sinó les clares es courien!). Afegeix el sucre (una mica menys del pes de les clares) i remena-ho sense parar amb un batador i ves controlant la temperatura amb el termòmetre, quan arribin als 60 ºC retira-les el bany maria.

Ara és hora de muntar-les amb un batador elèctric fins que estiguin ben muntades i el bol ja no estigui calent. Ves escalfant el forn a 80-90ºC i prepara un parell de safates de forn folrades amb paper sulforitzat.

Un cop les clares estiguin ben muntades posa-les dins una màniga pastissera amb una boquilla llisa ben ample (o sense boquilla). Forma els troncs, intentant que quedin llisos i al més rectes possibles (ja es torçaran dins el forn). Després forma els barrets.

Si hi vols donar un toc terrós, espolvoreja una mica de cacau en pols amb un colador fi i després bufa, quedaran d’un marronós difuminat molt xulo!

Posa-ho dins el forn durant mínim dues hores (jo les he tingut quasi 3 hores). Passat aquest temps para el forn i deixa la porta una mica oberta fins que es refredi del tot.

La merenga ha de quedar ben seca i s’han de desenganxar del paper fàcilment, sinó és així torna-les a posar el forn una estona més.

Muntatge

bolets-de-merenga-muntatge

Fon una mica de xocolata de cobertura (serà la cola que enganxarà el barret i la cua).

Talla les puntes de les cues, de manera que quedi una superfície plana, posa-hi una mica de xocolata i enganxa-hi el barret.

Guarda-les en un pot hermètic, ja que sinó absorviran humitat i es tornaran toves i inmenjables.

Recepta de bolets de merenga extreta del blog de Maria Lunarillos

 

Preparació

40 min

Cocció

2 hr

Sense comentaris

Deixa una resposta