Massa de pizza

Massa de pizza

100%

Servings

3-5

Prep

15 min

Cook

7 min

Vote

Ingredients

  • 500 g ‏Farina especial pizza o de gran força
  • 335 g ‏Aigua tebia
  • 10 g ‏Sal
  • 8 g ‏Llevat sec

Una vegada vaig intentar fer massa de pizza i em va sortir un xurro horrendo… Al comprar farines en vaig veure una “especial pizza” i cap a la cistella! Jo la vaig comprar aquí, que és l’únic lloc on trobo tots els tipus de farina i la recepta que proposaven ha sortit rodona! Ha quedat una pizza esponjosa i cruixent. Ha superat les meves expectatives!

Si no vols o pots comprar aquesta farina especial pizza, utilitza farina de gran força o de força (no utilitzis la”normal” perquè et sortirà un xurro).

Ah! Hauràs de planificar quan vols menjar pizza perquè has de començar a preparar la massa com a mín 34 hores abans. Et sortirà massa per 3 pizzes ben maques, però pots guardar aquesta massa fins a 5 dies!

Va, anem per feina! Barreja tots els ingredients en un bol i barreja-ho amb una rasquesta o amb les mans (et quedaràs pringòs, però no te les netegis amb aigua que és pitjor!, fes-ho amb farina) fins que qudi una massa homogènia.

Tapa el bol amb film o posa’l dins una bossa de plàstic -la idea és que no hi entri aire- i posa’l dins la nevera perquè fermenti, unes 8 hores.

Passades aquestes 8 hores divideix la massa en 3 trossos iguals o en més trossos si vols pizzes més petites. Cada porció posa-la dins un tupper (alias fiambrera) i deixa que fermentin un segon cop a dins la nevera durant un mín de 24 hores (pots deixar-li fins a 5 dies!)

Ja ha passat un dia…? Doncs treu la massa de la nevera, escampa farina al marbre de la cuina i a les mans i fes-ne una bola, deixa-la reposar durant un parell d’hores tapada amb un plàstic.

Possa a escalfar el forn al màxim (el meu arriba a 240ºC) amb l’assafata a dins.

Ara si t’atreveixes fes volar la pizza com un pizzero… però si vols acabar menjant-la estira la massa amb les mans/dits fins que sigui del gruix que vols. T’aconsello que ho facis sobre un paper de forn així la podràs possar directe sobre l’assafata de forn.

Posa-hi els ingredients que vulguis i cap a dins el forn amb l’assafata ben calenta (sinó no es courà de sota). Quan vegis que ja té color la treus i hi tires un rajolí d’oli perqué sigui encara més cruixent.

100 0 100 3

No Comments

Leave a Reply