Receptes

Pa de motlle extra

Pa de motlle extra

Ingredients

Farina de força 500 g (100%)
Ous 100 g (20%)
Aigua 150 g (30%)
Mantega a trossos 75 g (15%)
Sucre 25 g (5%)
Llevat sec 7 g (2%)
Sal 10 g (2g)
Llet en pols 10 g (2%)
Millorant natural (opcional) 10 g (2%)

El pa de motlle té la particularitat de durar molts dies tendre. No cal que compris el pa Bimbo, que per molt que en facin de natural, no en té res de natural. En canvi aquest que et proposo és tant natural com els ingredients que hi posis. A més a més té un lleuger sabor a mantega que per fer els “bikinis” no cal que els untis amb mantega, ja que ja queden daurats!

La massa del pa de motlle és una massa amb hidratació baixa, per aquesta raó costa més d’amassar i pel fet de portar mantega (quan afegim algun tipus de grassa sempre costa més), o sigui que paciència!

Posa primer una mica de l’aigua de la recepta a l’amassadora, i afegeix-hi la resta d’ingredients. La mantega ha d’estar freda de nevera i a daus. La massa estarà apunt quan n’agafem un tros, l’estirem tot girant i hi trespassi la llum uniformament.

Posa-la dins un bol untat amb oli i deixa-la reposar durant uns 15 min. Amb aquesta massa treballa sempre amb oli, en comptes de farina.

Divideix les peces (el pes dependrà del motlle que tinguis), i forma barres sense punta: abans d’enrotllar la massa dobla les dues puntes cap dins. La barra ha de ser tant llarga com el motlle.

Posa la barra dins al motlle, prèviament untat amb oli o mantega,  amb el tancament del rotlle cap abaix. T’aconsello que No possis la barra al centre del motlle, sinó enganxada a una de les parets del motlle. D’aquesta manera quan la massa s’hagi expandit per tot el motlle sabràs que és hora de posar-lo dins el forn.

*Si vols posar-hi algunes llavors per sobre (com de pipiripip – rossella-, sèsam, etc), ara és el moment: amb un pinzell una mica moll pinta la part superior del pa i tira-hi les llavors.

Quan hagi fermentat, s’haurà expendit per tot el motlle, aproximadament 90 min si utilitzes la teva propia càmara de fermentació, sinó el temps es pot duplicar.

Amb el forn escalfat a uns 220º posa el motlle dins el forn. Si el motlle té tapa, tapa’l, sinó en té posa un tros de paper d’alumini per sobre per tal que no s’enrosseixi massa per sobre.

Estarà cuit al cap d’uns 35 min.

Quan el treguis del forn desmotlla’l de seguida (sortirà molt fàcilment) i col·loca’l sobre una reixa. Cada 5 – 10 min dona-li la volta, per tal que es refredi uniformament i no es xafi.

Una vegada fred, conserva’l dins una bossa de plàstic dins la nevera. Et pot arribar a aguantar dues setmanes.

*Si vols que encara et duri més temps posa uns 30 g de vinagre, per 1 kg de farina alhora d’amassar (en aquesta recepta serien 15 g perquè he utlitzat mig quilo de farina), restant-li l’aigua que toca, segons la regla del líquid.

*També pots utlitzar llet líquida, en comptes de llet en pols

 

 

Preparació

4 min

Cocció

35 min

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta