Blog

#Gitour2016 – Trobada de Gastroblocaires

#Gitour2016 – Trobada de Gastroblocaires

Aquest cap de setmana m’he estrenat! He assistit al #Gitour2016, la meva primera trobada de Gastroblocaires. La veritat es que em feia una mica de respecte ja que jo sóc molt novella (fa poc més d’un any que tinc el blog), no sabia quin tipus de gent hi aniria i si jo estaria a l’alçada. Però la Mònica de Ensucrat, l’organitzadora del #Gitour2016, em va acabar d’engrescar i m’hi vaig apuntar! No me’n penedeixo gens, m’ho vaig passar molt bé i em vaig sentir súper acollida! Els blocaires assistents em van semblar gent molt maca i molt propera (de fet són gent normal com jo, que comparteixen la mateixa passió que jo)! Segur que a la propera repetiré!

Et deus preguntar, què carai s’hi fa en aquestes trobades? Doncs et trobes amb gent de diferents indrets (en aquest cas hi havia gent de tot Catalunya: des de les Terres de l’Ebre, Lleida, Tarragona passant per Barcelona, i per la Cerdanya i tot!) i fas alguna activitat relacionada amb la gastronomia. Aquesta vegada la Mònica va organitzar les següents activitats, per conèixer una mica la cultura gastronòmica gironina:

Vam quedar al carrer Bellaire, on mentre el regidor de l’ajuntament de Girona, Lluc Salellas ens va explicar la història del Barri Xino de la ciutat, vam esmorzar un Xuixo de Girona i un suc de poma Mooma. Ah hi també ens van donar la bossa del #gitour2016, pintada per la família de la Mònica.

En seguit vam anar a la cafeteria-llibreria Context, que està al costat. Allà ens esperava el Gremi de Xarcurters que ens va parlar de la botifarra dolça (un producte totalment desconegut fora de Girona) i el Gremi de Flaquers que ens van presentar el projecte és Farina de Girona. En acabar vam poder degustar tots els productes en diferents versions i també ens en vam endur algun cap a casa 😛
Degustació

Després vam agafar el cotxe i cap a Caldes de Malavella, al Vichy Catalán! Allà ens van ensenyar les instal·lacions de la planta embotelladora juntament amb la història del Vichy, vam degustar els vins ViñaChy (dels que ens vam emportar unes mostres) i vam passar a dinar al Restaurant Delicius del mateix balneari. IMG_20160409_140824

En resum el #Gitour va ser una bona experiència on vaig conèixer gent que comparteixen la mateixa passió (algunes de la mateixa ciutat com la Mònica d’Ensucrat i la Sussi d‘Ara Cuina) amb qui vam poder conversar sobre cuina, mentre descobria coses noves que no coneixia gràcies a les activitats.

Agraïr a la Mònica, i també en Marc i l’Anna per l’organització, als gremis i a tots els blocaires que em van fer sentir com una més! Ens tornarem a veure!

Blocaires assistents: El cocinillas online, Ara Cuina, M’agrada cuinar, Cuinejar, Delícies del rebost, Juego de Sabores, Decuina.net, Retalls de Cuina, Tiritinyam, Pa de Nous, Ensucrat, La cuina de la Mussola, I per postres, Cuinant entre llibres, La cuina de l’Olga, La cuina de tots natros, Las recetas de Manu, Glòria Cookies, No tot són postres, Mar i Muntanya Aransa, Menja de Bacallà, Cangrejo grande.

2 Comentaris

 • Avatar
  Mònica Tarradellas fa 8 anys

  Alba…em va fer molta il.lusió que t’estrenis en els tours amb l’organitzat per naltros…i encara més llegir que t’hi vas sentir a gust! Amés, això de connectar-nos alguns blocaires gastronòmics de Girona i rodalies m’ha fet molt feliç!!! Mil gràcies per l’assistència, la companyia, la conversa i les rialles compartides! Petonarros!

 • Avatar
  Olga Casanova fa 8 anys

  Encantada d’haver-te conegut!
  Va ser un gran dia!
  Petonets,
  Olga

Deixa una resposta