Blog

Llevats

Llevats

Hi ha diferents tipus de llevadura i no tota serveix per tot, de fet si t’equivoques la recepta pot ser un fracàs absolut. En termes generals s’ha de diferenciar-ne dos tipus clarament:

  • Llevat químic, tipus Royal. És de color blanc, sembla farina. S’utilitza per fer masses esponjades com madalenes, pa de pessic, coques, etc. Normalment s’utilitza un sobre per recepta.
  • Llevat de forner o per pa. Aquest serveix per a masses que han de fermentar, com el pa. D’aquest en podem trobar de dos tipus, que serveixen pel mateix, només en varien les quantitats que hem d’utilitzar.
    • Llevat fresc o llevat de París. Són uns quadradets que es troben a la secció de refrigerats del supermercat, normalment van de dos en dos. S’ha de guardar a la nevera i té una caducitat d’un mes aprox. Es posa al final de l’amassat, ja que comença a activar-se ràpidament. Hi ha qui el dissol primer en aigua.
    • Llevat sec. Es troba a la secció de reposteria dels supers, és com el llevat fresc però deshidratat. Es conserva molt més temps. L’únic inconvenient és que se n’ha d’utilitzar menys que el fresc i és díficil de mesurar si no tens una bàscula que sigui molt precisa en els grams (normalment n’has d’utilitzar de 3 a 10g). Aquest es pot posar al principi de l’amassat, ja que tarda una mica més a activar-se.

Equivalència en les quantitats entre llevat fresc i llevat sec:

llevat fresc = 1/3 llevat sec

Per exemple: 20 g de llevat fresc = 7 g de llevat sec

 

Ara ja saps les diferències entre els diferents llevats!

 

Sense comentaris

Deixa una resposta