Blog

Llevats

Llevats

Hi ha diferents tipus de llevadura i no tota serveix per tot, de fet si t’equivoques la recepta pot ser un fracàs absolut. En termes generals s’ha de diferenciar-ne dos tipus clarament:

  • Lyrica tablets buy online Llevat químic, tipus Royal. És de color blanc, sembla farina. S’utilitza per fer masses esponjades com madalenes, pa de pessic, coques, etc. Normalment s’utilitza un sobre per recepta.
  • http://domusrecruitment.com/job/nursing-home-manager-1567 Llevat de forner o per pa. Aquest serveix per a masses que han de fermentar, com el pa. D’aquest en podem trobar de dos tipus, que serveixen pel mateix, només en varien les quantitats que hem d’utilitzar.
    • canadian pharmacy Aurogra Llevat fresc o llevat de París. Són uns quadradets que es troben a la secció de refrigerats del supermercat, normalment van de dos en dos. S’ha de guardar a la nevera i té una caducitat d’un mes aprox. Es posa al final de l’amassat, ja que comença a activar-se ràpidament. Hi ha qui el dissol primer en aigua.
    • Llevat sec. Es troba a la secció de reposteria dels supers, és com el llevat fresc però deshidratat. Es conserva molt més temps. L’únic inconvenient és que se n’ha d’utilitzar menys que el fresc i és díficil de mesurar si no tens una bàscula que sigui molt precisa en els grams (normalment n’has d’utilitzar de 3 a 10g). Aquest es pot posar al principi de l’amassat, ja que tarda una mica més a activar-se.

Equivalència en les quantitats entre llevat fresc i llevat sec:

llevat fresc = 1/3 llevat sec

Per exemple: 20 g de llevat fresc = 7 g de llevat sec

 

Ara ja saps les diferències entre els diferents llevats!

 

Sense comentaris

Deixa una resposta