Blog

Comprovació amassat

Comprovació amassat

Com saber quan la massa està prou amassada? Les receptes normalment diuen el temps d’amassat, però aquest varia molt segons si es fa a mà, amb robot de cuina (i depèn del robot de cuina!), del tipus de farina, la proporció d’aigua i dels enzims de les pòpies mans (malaurdamament els meus enzims són molt pobres).

Quan la massa estigui llisa i uniforme, agafa’n un trosset (tipus bola de golf) i enfarina’l perquè no se t’enganxi a les mans. Aplasta aquesta porció de massa amb els dits a mesura que li dones la volta i la vas estirant amb molt de compte. Estaria bé posar-hi un video, no? A veure si el faig…. 😛 Tot i així et pots fer una idea amb les fotos.

Encara aquest tel fi de massa a la llum. Si la llum hi travessa irregularment (hi ha vetes més fosques) i la fina capa es forada fàcilment, vol dir que encara li falta amassat (mira la segona foto). Si la llum hi travessa regularment i s’estira fàcilment sense que es foradi (mira la tercera foto), ja està llesta per fer el repòs en bloc!

Fes aquesta comprovació sempre abans de donar com a finalitzat l’amassat.

* A la tercera foto es veuen uns puntets foscos que poden fer pensar que encara li falta amassat…. però és la farina integral que vaig utilitzar.

 

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta