Blog

Càmera de fermentació

Càmera de fermentació

Fermentar les masses a casa… santa paciència! Podem tardar hores i hores, i a sobre de vegades la massa agafa crosta… ja que normalment a casa no hi ha una temperatura de 28ºC, ni una humitat del 75%. Doncs has de saber que a casa teva tens una càmera de fermentació! Sí, sí, en tens una i és allà on cous el pa: és el teu forn!

camera fermentacio

Posa a esclafar el forn a la temperatura mínima; normalment és 50ºC. I  fes escalfar un cassó d’aigua fins que bulli.

Una vegada escalfat el forn posa la massa dins (que estarà dins un recipient enfarinat o untat amb oli, depenent de la recepta), posa el cassó amb aigua bullent dins el forn, i deixa la porta del forn un dit oberta.

Passats uns 10 o 15 min tanca la porta del forn. Si al cap d’una o dues hores, veus que la temperatura ha baixat molt i la massa no ha fermentat tot el desitjat, treu la massa de dins i torna a repetir l’operació d’abans.

L’únic inconvenient és que hauràs de treure la massa per escalfar al forn a la tempertura per coure el pa.

Hi ha una altra manera més senzilla, que és posar la massa dins un armari buit amb el cassó d’aigua bullent. Només que si ho fas gaire sovint la fusta de l’armari es farà malbé.

Categories

Compartir & Imprimir

Sense comentaris

Deixa una resposta